Go to Top

Otroligt högt och extremt djupt……..

Ja, det är titeln på en bok av Annelie Pompe, som jag definitivt ska inhandla. Jag hade igår kväll förmånen att få lyssna till denna fantastiska kvinna, som inte vill kalla sig för äventyrare…… Hon har inte bara världsrekordet i fridykning utan hon har också bestigit Mount Everst på “riktigt” dvs utan syrgas, hon kan hålla andan i 6 minuter och har vid fler tillfällen varit tyst i 10 dagar. Wow vad häftigt!! Imponerande! Jag har absolut inte tänkt göra något av detta, men allt hon berättade om förberedelser, motgångar, vilja och mod kan sättas i helt andra perspektiv i mitt liv och i ditt liv.  Vi har alla våra utmaningar och rädslor att jobba med för att utvecklas och göra det vi drömt om. Den här kvällen tillsammans med Annelie gav mig en euforisk energikick och redan på hemväg började jag fundera över vissa invanda beteenden och tankar som jag har som inte alltid för med sig något gott.

Nu ett dygn senare när jag sitter vid mitt skrivbord så slår det mig att titeln “Otroligt högt och extremt djupt” fick en ny innebörd idag. Min handväska med alla privata saker som mobiltelefon, idkort, bankkort, filofax, dagbok och annat blev stulen. Spårlöst borta!! Så från att ha varit otroligt högt så föll jag extremt djupt. Kan tyckas dramatiskt att påverkas så, men det känns verkligen ofattbart skrämmande. Kanske inte att förlora själva ägodelarna, men känslan av att någon obehörig kan titta in i mitt liv. Jag känner mig kränkt, men inser också att den/de som tog min väska fullkomligt skiter i det, så jag karskar upp mig och tänker att de får förmodligen stå för det någon gång på något sätt i sina liv.

Sov gott och ta hand om varandra!